Кому потрібні "планові" відключення гарячої води. ВІДЕО

Середа, 31 серпня 2011, 13:33

В Києві щороку відбуваються планові відключення гарячої води, які вже стали узаконеною можливістю для влади економити на споживанні газу, звісно, за рахунок самих споживачів.

Це літо не стало виключення, і хоча за законом, планові роботи з профілактики труб мають тривати не більше двох тижнів, але в багатьох районах Києва без води можуть лишатися місяцями, і не лише влітку.

Про це йдеться у спеціальному розслідування "Реальної економіки".

Реклама:

"В Україні неможливо відмовитися від відключень, бо в нас централізоване водопостачання, а заміна труб ведеться дуже слабо. На оновлення потрібні мільярди, але перед цим треба радикально змінити тарифну політику", стверджує екс-міністр ЖКХ Олексій Кучеренко.

Комунальні служби самі перевіряють технічну справність комунікацій, і самі встановлюють хід робіт.

"Наскільки ефективна така профілактика - велике питання. Адже труби продовжують лопатися, внаслідок чого мешканці лишаються як без гарячої, так і холодної води", йдеться у сюжеті.

За словами комунальників, грошей на заміну старих труб на нові навіть у небідної столиці немає. Тому оновлюються комунікації вкрай повільно. Здебільшого, на трубу ставлять заплатку, тож вона рано чи пізно все рівно прориває. Як наслідок без води залишається цілий житловий масив.

В Україні настільки складна схема пере розрахунків за гарячу воду, що звинуватити когось конкретно дуже складно. Вони переводять стрілки один на одного. Щоправда, держава компенсує енергетикам різницю в тарифах між ринковими і поточними цінами.

За неякісні послуги знову таки розплачується споживач, тобто все населення, при чому не зажди тарифами, але й власними податками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!