"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР уперше інвестував в українське м'ясо

Середа, 31 серпня 2011, 13:02

ЄБРР надав кредит на суму 25 млн. доларів одному з найбільших м'ясопереробників в Україні - групі підприємств "Глобино".

Кредит буде використаний для модернізації ТОВ "Глобинський м'ясокомбінат" та ТОВ "НВП "Глобинський свинокомплекс", а також будівництва заводу з виробництва біогазу та реструктуризації балансу "Глобино", пише газета "Дело".

У контексті цього проекту та інших подібних інвестицій у країнах операцій ЄБРР Банк і Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) проведуть дослідження м'ясної промисловості в Україні та Росії.

В рамках дослідження буде проаналізована поточна ситуація в секторі у тому, що стосується конкуренції, обсягів виробництва і споживання, а також зв'язків із іншими підсекторами, зокрема сільським господарством, переробної та пакувальної галузей.

Реклама:

Дослідження також буде включати в себе оцінку потенціалу даного сектора і майбутніх потреб у фінансуванні Банку.

"Це перший проект Банку в секторі м'ясопереробки Україні. Ми розуміємо важливість цього сегмента ринку для країни і раді підтримати такі сильні українські компанії, як група підприємств "Глобино". Це допоможе зміцнити потенціал України не тільки як постачальника для внутрішнього ринку, але і як експортера", - зазначив директор відділу агробізнесу ЄБРР Жиль Меттеталь.

Як відомо, починаючи з 1991 року, ЄБРР тільки в секторі агробізнесу взяв на себе зобов'язання щодо прямого виділення понад 6 млрд. євро в рамках більш ніж 400 проектів в країнах Центральної та Східної Європи, а також Співдружності Незалежних Держав.

Європейський банк реконструкції і розвитку є найбільшим фінансовим інвестором в Україну.

Станом на 30 червня 2011 року Банк взяв на себе зобов'язання щодо надання більш ніж 6,5 млрд. євро (9,3 млрд. доларів) в рамках 276 проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!