Мільйонери ЄС та США хочуть більше платити податків

Вівторок, 30 серпня 2011, 19:39

Громадяни Німеччини готові добровільно платити більш високі податки.

За їхніми підрахунками, країна може отримати близько 100 мільярдів доларів за два роки, якщо ввести 5%-й податок на статки, повідомляє газета The Guardian.

Група з п'ятдесяти заможних німців звернулася до канцлера ФРН Ангели Меркель із закликом "зупинити збільшення розриву між бідними і багатими", передає "Дело".

"Ніхто з нас не належить до рівня Баффета або Бетанкур. Ми представляємо собою дуже велику громаду - вчителі, лікарі, підприємці. Більша частина нашого стану успадкована. Але у нас більше грошей, ніж нам необхідно", - заявив Guardian засновник німецького руху "Багаті за податок на капітал" Дітер Лемкуля, колишній лікар, чиї активи становлять 1,5 мільйона євро.

Реклама:

Таким чином, німецька група заможних активістів вирішила освіжити свої вимоги, вперше висунуті ще два роки тому.

Зараз максимальна ставка податків, які платять заможні громадяни Німеччини, становить 42%. Попередній канцлер, Герхард Шредер, опустив її до цього рівня з 53%, які встановив його попередник Гельмут Коль.

Як вважають у групі "Багаті за податок на капітал", новий податок може торкнутися лише людей зі статком понад 500 тисяч євро.

Всі кошти понад цієї планки в перші два роки будуть обкладатися 5-відсотковим податком, а потім 1-відсотковим або більше.

У США, Франції, Італії також багато багатіїв-патріотів.

Нагадаємо, раніше Уоррен Баффет оголосив, що він і його друзі "досить довго насолоджувалися дружнім ставленням Конгресу до мільярдерів".

За словами інвестора, він відчуває себе ніяково, оскільки заплатив торік лише 6,9 мільйона доларів податків, 17,4% від оподатковуваних доходів, тоді як його співробітники платили в середньому по 36%.

Потім найбагатша жінка Франції Ліліан Бетанкур, яка 2010 року опинилася в центрі податкового скандалу, підписала разом з іншими 15 мільярдерами лист, в якому містилося прохання ввести спеціальний збір у скарбницю, щоб допомогти Франції вийти з фінансової кризи.

В Італії глава Ferrari Лука ді Монтедземоло заявив, що, так як він багатий, у нього є право платити більше грошей.

В Іспанії соціалістичний уряд, як повідомляється, розглядає введення податку на багатство, який був скасований лише три роки тому.

За підрахунками експертів, податок на активи, що не включають нерухомість, яка є основним місцем проживання, може принести податкових зборів на 1 мільярд євро від 50 тисяч заможних іспанців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: