"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клюєв наказав регіонам набрати зерна в засіки

Вівторок, 30 серпня 2011, 17:11 -

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв поставив завдання перед регіональною владою прискорити роботу із наповнення державних та створення регіональних резервів зерна.

"Керівники обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій повинні прискорити роботу із наповнення державних та створення регіональних резервів зерна", - йдеться в повідомленні урядової прес-служби.

"Необхідно забезпечити закупівлю продовольчого зерна до державного інтервенційного фонду в обсязі не менш, як три мільйони тонн", - заявив він.

Перший віце-прем‘єр нагадав, що збирання ранніх зернових практично завершено.

Реклама:

"Зібрано понад 34 мільйони тонн зерна, з них пшениці - понад 23 мільйони тонн; триває збирання круп'яних культур, попереду збирання кукурудзи", - підкреслив Клюєв.

Клюєв заявив, що Аграрний фонд недостатньо працює над поставками продовольчого зерна цьогорічного врожаю.

За даними віце-прем‘єра, до Аграрного фонду надійшло лише 401 тисяча тонн або 45% передбачених обсягів.

Всього у державному інтервенційному фонді обліковується лише 523 тисячі тонн зерна.

Віце-прем‘єр поставив завдання прискорити формування державного інтервенційного фонду, у тому числі поставки до нього продовольчого зерна врожаю 2011 року за форвардними контрактами.

Клюєв назвав ситуацію з формуванням регіональних зернових ресурсів  повністю незадовільною.

На 25 серпня заготовлено лише 285 тисяч тонн продовольчого зерна.

Він розкритикував керівників кількох областей, які ще взагалі не сформували регіональні зернові ресурси. За його словами, ситуацію необхідно негайно виправляти, і вона повинна бути прогнозована.

Перший віце-прем‘єр-міністр поставив завдання Мінагрополітики та керівникам регіонів щоденно подавати інформацію керівництву Кабінету Міністрів щодо об‘ємів наповнення регіональних зернових ресурсів.

У свою чергу Мінфін повинен щоденно подавати інформацію щодо виділення коштів на ці потреби у кожному регіоні.

Перший заступник керівника уряду також поставив завдання забезпечити безперебійне постачання хлібопекарським підприємствам борошна із зерна державного інтервенційного фонду та регіональних ресурсів.

"Звертаю увагу на недопущення необґрунтованого підвищення цін на хліб і хлібобулочні вироби. У цьому напрямку відповідальність покладаю на Мінекономрозвитку", - резумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: