Пінчук домовився із власниками єврооблігацій про недопущення дефолту

Вівторок, 30 серпня 2011, 10:16

Компанія Interpipe сім'ї підприємця Віктора Пінчука досягла згоди власників своїх євробондів на 200 млн. доларів на перегляд умов їхнього випуску.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на джерела на ринку.

За словами співрозмовників видання, ідеться про перегляд ковенантів для недопущення чергового можливого дефолту за паперами.

Зокрема, за словами аналітика ІК Dragon Capital Ольги Сливинської, відношення боргу Interpipe до її EBITDA за 2011 рік підвищене з колишніх 4,5 до 5,5.

Реклама:

Перегляд ковенантів Interpipe потрібен компанії для недопущення чергового можливого технічного дефолту, вважає начальник аналітичного департаменту ІК Concorde Capital Андрій Герус.

Interpipe Ltd є найбільшим в Україні виробником труб і залізничних коліс. Володіє трьома трубними заводами в Україні: Нижньодніпровським, Новомосковським і "Ніко Тьюб".

За оцінками самої Interpipe, її частка на світовому ринку безшовних труб складає 4,3%, у сегменті залізничних коліс - 12,8%.

Як відомо, випуск єврооблігацій Interpipe провела в 2007 році. Але вже в лютому, а потім у серпні 2010 року компанія не здійснила виплату за купоном, таким чином допустивши технічний дефолт.

За даними міжнародного рейтингового агентства Fitch, на кінець 2010 року загальний борг Interpipe становив 887 млн. доларів, з якого 51% був забезпечений активами компанії та майбутніми надходженнями від продажів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: