"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Shell допоможе "Нафтогазу" в басейні Дніпра

Вівторок, 30 серпня 2011, 09:30

Shell Exploration відновить діяльність із розробки родовищ Дніпровсько-Донецького нафтогазоносного басейну.

Компанія домовилася з "дочкою" НАК "Нафтогаз України" - "Укргазвидобування" про початок спільного видобутку газу вже до кінця 2012 року, пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на джерело в "Укргазвидобуванні".

"До кінця цього тижня ми плануємо підписати ще одну угоду з Shell, яка має значно прискорити хід робіт на родовищах, щоб вони велися без всяких зволікань і затримок", - пояснив співрозмовник видання.

За його словами, компанії планують вийти на видобуток нафти і газу на родовищах вже до кінця 2012 року.

Реклама:

"Це цілком реально, особливо з урахуванням того, що Shell має всі необхідні технології та кошти", - повідомили виданню в "Укргазвидобуванні".

Там пояснили, що прискорити роботу із Shell зажадали у Кабміні в рамках стратегії на збільшення видобутку власного природного газу.

Як відомо, напередодні чергового раунду переговорів про вартість російського газу в Міненерго запропонували внести зміни до основного енергетичного документу країни - стратегії розвитку галузі до 2030 року.

Згідно з цими пропозиціями, імпорт російського газу повинен у найближчі роки скоротитися на дві третини.

Royal Dutch Shell Group (RDS) створена в 1907 році шляхом злиття англійської Shell Transport and Trading і нідерландської Royal Dutch Petroleum. До складу групи входить 500 компаній.

RDS належить 50 нафтопереробних заводів і 46 тис. заправних станцій. Компанія працює в 140 країнах, на її частку припадає 3% світового видобутку нафти (140 млн. тонн на рік) і 3,5% світового видобутку природного газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: