"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держфінпослуг затвердила новий поліс ОСЦПВ

Вівторок, 30 серпня 2011, 09:16

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг затвердила зразок типового полісу обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ).

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерело у комісії.

За словами співрозмовника агентства, бланк полісу буде значно відрізнятися від діючих.

По-перше, він буде єдиний (зараз - чотири типи поліса ОСЦПВ).

Реклама:

По-друге, відтепер, крім терміну страхування, водій зобов'язаний буде вказувати і період використання транспортного засобу.

Крім того, в єдиному типі полісу ОСЦПВ, який поширюється на всіх водіїв, які мають право на керування автомобілем (раніше - 1-й тип), обов'язкове вказання стажу водіння (раніше цього не вимагалося).

У зразку типового полісу також знайшли відображення умови страхування, передбачені законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ДТП та виплат страхового відшкодування".

Зокрема, в ньому водій повідомляє про можливість у разі ДТП скористатися так званим "європротоколом" ("єврорапорт"), що дозволяє не залучати представників ДАІ при незначних випадках.

За словами співрозмовника агентства, у зв'язку з тим, що зразок поліса затверджений тільки зараз, швидше за все, до 19 вересня (термін вступу в дію зазначеного вище закону) страховики не будуть забезпечені необхідною кількістю нових бланків.

При цьому він підкреслив, що всі укладені договори ОСЦПВ до 19 вересня будуть дійсні повний термін їх дії, однак питання, чи буде на них поширюватися процедура "європротоколу", поки не вирішене.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: