"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Начальник Іллічівського порту оголошений в міжнародний розшук

Середа, 3 серпня 2011, 09:54

Віце-прем'єр Борис Колесніков повідомив, що начальник Іллічівського морського торгового порту Костянтин Лавриненко звільнений і оголошений в міжнародний розшук.

Про це повідомив віце-прем'єр Борис Колесніков в інтерв'ю виданню "Комерсант Україна".

"Він не тільки звільнений, а й оголошений Генпрокуратурою та МВС в міжнародний розшук. В останні два тижні своєї роботи ця людина зробила передоплату незрозуміло за що в розмірі 10 мільйонів доларів на адресу незрозумілої компанії", - сказав він.

Крім того, за даними віце-прем'єра, Лавриненко підозрюється в спробі переведення активів Іллічівського морпорту в приватний порт.

Реклама:

"Але навіть не це головне, а те, що один з так званих інвесторів купив у Іллічівську маленький рибний порт і спробував перевести активи найбільшого державного Іллічівського морського торгового порту на свій маленький рибний порт. Колишній начальник Іллічівського МТП раніше як раз був начальником цього маленького рибного порту", - резюмував Колесніков.

14 червня Міністерство інфраструктури звільнило Лавриненка з посади начальника Іллічівського морпорту.

За даними міністерства, за керівництва Лавриненка дві світові контейнерні лінії MAERSK й ZIM були переведені на обслуговування з контейнерного термінала Іллічівського морпорту на приватний Іллічівський морський рибний порт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: