Колесніков запевняє, що скоро державних доріг залишиться небагато

Понеділок, 29 серпня 2011, 20:44

Віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков заявляє, що протягом 2012 році уряд планує провести масштабну реформу транспортної галузі України.

Про це Колесніков повідомив перед церемонією відкриття багаторівневої транспортної розв'язки на 129-му кілометрі автодороги Київ-Чоп біля села Глибочиця Житомирського району, передає УНІАН.

За його словами, "взагалі протягом 2012 року в Україні буде здійснено велику транспортну реформу, державних доріг залишиться небагато, значно більше буде доріг обласного підпорядкування".

Відповідаючи на запитання про плани Кабміну щодо подальшого розвитку транспортної інфраструктури України, віце-прем'єр-міністр зазначив, що "плани уряду напряму залежать від наявності або ж відсутності фінансів на згадані цілі".

Реклама:

"Якби не було махінацій з акцизом на пальне з боку так званих "чорних", підпільних його виробників, то в Україні збиралося б достатньо коштів від акцизу на пальне, щоб будувати нові дороги та ремонтувати старі", - сказав він.

При цьому Колесніков не уточнив обсяг коштів, які планується виділити на реалізацію реформи, однак додав, що у жовтні 2011 року відбудеться презентація нової концепції будівництва автомобільних доріг в Україні, і тоді він назве конкретні цифри й розрахунки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!