Путін каже, що Азаров його ще не лякав розірванням газових угод

Понеділок, 29 серпня 2011, 18:22

Офіційний Київ не інформував Москву про наміри почати судовий розгляд з Росією для розірвання діючих газових контрактів.

Про це повідомив прес-секретар прем'єра РФ Дмитро Пєсков, повідомляє "Інтерфакс".

"Ми не володіємо інформацією, прийнято таке рішення остаточно і що могло б послужити основою для такого рішення", - сказав Пєсков в понеділок.

Як підкреслив прес-секретар прем'єра, "російська сторона виходить з того, що між відповідними організаціями РФ і України є діючі угоди, зобов'язання за якими виконуються Росією в повному обсязі".

Реклама:

"Зрозуміло, ми розраховуємо в цьому питанні на принцип взаємності з нашими українськими партнерами", - сказав Пєсков.

Як повідомляють українські ЗМІ, прем'єр Микола Азаров заявив, що позиція російської влади в газовому питанні змушує українську сторону замислитися про розрив контракту на поставки газу в судовому порядку.

Український тижневик "Корреспондент" цитує Азарова, який каже, що попередив Путіна під час переговорів щодо газу: "Ви заганяєте нас в кут, з якого в нас всього один вихід - розрив контракту".

Азаров повідомив виданню, що уряд України вже проконсультувалися з вітчизняними та міжнародними експертами щодо перспектив судової тяганини з Москвою і готове розпочати розгляду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: