"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Восени уряд може звільнити експорт зерна від своїх поборів

Понеділок, 29 серпня 2011, 15:13

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк розраховує на скасування парламентом мит на експорт зернових на початку вересня.

"Ми плануємо допрацювати його до 2-3 числа вересня і до 6-7 прийняти рішення", - повідомив він, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Присяжнюка, прем'єр-міністр Микола Азаров доручив першому віце-прем'єру, Мінагропроду і Міністерству фінансів вивчити ситуацію і подати пропозиції щодо активізації експорту зернових.

"Потрібно внести зміни до Податкового та Митного кодексів. Ми готуємо таку пропозицію. Сьогодні на засіданні Кабміну ми її обговорювали", - сказав міністр.

Реклама:

Україна з 1 липня до 1 січня 2012 року ввела мито на експорт пшениці 9%, кукурудзи 12%, і ячменю 14%.

З початку поточного маркетингового року експорт зерна з України йде низькими темпами, що, за словами експертів, пов'язано саме з дією вивізних мит.

За останніми прогнозами Мінагропроду, урожай зерна в країні в поточному році перевищить 50 мільйонів тонн, тоді як в 2010 році Україна зібрала 39,3 мільйона тонн.

Експорт зерна в поточному МР очікується в обсязі 25 мільйонів тонн проти 12 мільйонів тонн у минулому маркетинговому році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!