"Свердловантрацит" позичить у росіян 100 мільйонів

Понеділок, 29 серпня 2011, 13:23 -

Дочірній банк Сбкрбанку Росії відкриє держпідприємству "Свердловантрацит" дві непоновлювані кредитні лінії на загальну суму 100 млн. гривень.

Про це свідчать результати проведеного "Свердловантрацитом" тендеру, оприлюднені на веб-сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Вартість обслуговування першої кредитної лінії - на 40 млн. гривень - складе 5,76 млн. гривень (без ПДВ), другої на 60 млн. гривень - 8,64 млн. гривень (без ПДВ).

Кошти залучаються строком на один рік з моменту підписання кредитної угоди.

Реклама:

Цільове призначення кредитів - рефінансування поточної заборгованості, закупівля гірничо-шахтного устаткування, палива та електроенергії, оплата виконаних робіт і послуг, виплата заробітної плати та оплата податків.

Згідно із протоколом розкриття пропозицій конкурсних торгів, у тендері також брали участь контрольовані росіянами ВТБ Банк і Промінвестбанк.

"Свердловантрацит" входить до п'ятірки найбільших за обсягами видобутку вугілля підприємств країни.

Як відомо, "Свердловантрацит", стратегічним інвестором якого у 2010 року стала група Рината Ахметова, у червні взяв кредити на 326,5 млн. гривень.

Група Ахметова є інвестором державного вугледобувного підприємства "Ровенькиантрацит", яке у червні для поточних розрахунків також взяло кредити на 606 млн. гривень головним чином у російських банків.

Дочірній банк Сбербанку Росії (раніше - банк НРБ) заснований у 2001 році. Його єдиним акціонером на 1 квітня 2011 року був Сбербанк РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: