Завод Порошенка збиратиме катери для Севастополя

Понеділок, 29 серпня 2011, 10:34

ВАТ "Севастопольський морський завод" побудує пасажирські катери для перевезення севастопольців через бухти.

Про це заявив голова міської державної адміністрації Володимир Яцуба в неділю під час проведення пленуму Севастопольського комітету ветеранів війни, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Для будівництва пасажирських катерів ми звернулися до Миколаєва та Іллічівськ, щоб проектні організації спроектували катери високої якості. Однак власник і керівництво "Севастопольського морського заводу" заявили, що ці катери можуть бути побудовані цим підприємством", - сказав Яцуба.

За його словами, "Севморзавод" обіцяє вже до березня 2012 року побудувати перший катер.

Реклама:

"Ми ще поторгуємося за ціною, оскільки Кабміном на будівництво катерів виділено 16 млн. гривень, а передбачається, що побудова одного катера буде коштувати 500 тис. доларів. Тому до середини наступного року ми спустимо на воду перші суднна, побудовані в Севастополі", - зазначив Яцуба.

Як повідомлялося, під час робочої поїздки до Севастополя 30 липня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що парк пасажирських морських трамваїв у Севастополі буде оновлюватися і уряд виділить на будівництво нових катерів 16 млн. гривень.

Нині у Севастополі курсують 11 катерів, термін експлуатації яких становить майже 40 років, і подальше їх використання стає небезпечним.

Яцуба наприкінці липня 2011 року заявив, що Севастополь планує оновити парк пасажирських катерів, які використовуються в якості міського транспорту для морських перевезень, за два роки.

Наприкінці 2010 року контроль над "Севморзаводом" отримав концерн "Укрпромінвест", підконтрольний бізнесмену, голові Ради Нацбанку Петрові Порошенку.

Раніше підприємство контролювалося бізнесменом Костянтином Григоришиним, а ще раніше завод належав ліванському бізнесменові Рафіку Дау.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: