Бернанке анонсував "низку інструментів" для стимулювання економіки

П'ятниця, 26 серпня 2011, 17:47

Федеральна резервна система, як і раніше, має низку інструментів для стимулювання економіки США.

Про це заявив голова ФРС Бен Бернанке, виступаючи на конференції в Джексон-Хоул, повідомляє агентство Bloomberg.

"У Федерального резерву як і раніше є низка інструментів, які можуть бути використання для забезпечення додаткового грошового стимулювання", - заявив Бернанке.

При цьому голова ФРС не став детально описувати наявні інструменти і не позначив терміни, коли керівництво ЦБ може вдатися до них.

Реклама:

Голова ФРС також відзначив, що наступне засідання американського Центробанку, яке пройде у вересні, буде продовжене на один день, щоб керівництво банку могло обговорити ситуацію в економіці, а також можливість застосування певних заходів у відповідь на її ослаблення.

Вересневе засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC) відбудеться 20-21 вересня.

"Незважаючи на те, що серйозні проблеми в американській економіці дійсно є, основи її зростання не були в значній мері підірвані шоками останніх чотирьох років", - сказав Бернанке.

"Ми можемо обґрунтовано очікувати повернення до рівнів зростання економіки і зайнятості, відповідних основам, хоча це і може зайняти деякий час", - додав він.

Як відомо, на серпневому засіданні FOMC пообіцяв утримувати базову процентну ставку на близькому до нуля рівні до середини 2013 року, щоб підтримати економіку, темпи зростання якої значно слабкіше, ніж очікувалося.

У своєму виступі в п'ятницю Бернанке знову підтвердив, що "ФРС буде робити все можливе, щоб підтримати прискорення темпів зростання економіки і зайнятості у контексті цінової стабільності".

Тим часом, американський фондовий ринок, перша реакція якого на слова Бернанке була негативною, уповільнює падіння.

Dow Jones до 17:28 втратив 0,6%, S&P 500 - 0,29%, Nasdaq виріс на 0,62%.

Курс долара до євро, який в ході торгів у п'ятницю спускався нижче рівня в 1,44 долара за євро, піднявся до 1,4371 долара за євро порівняно з 1,4379 долара за євро на закриття ринку в четвер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: