Хара: влада хоче зробити профспілки беззубими

П'ятниця, 26 серпня 2011, 16:17

Голова Федерації профспілок (ФПУ), депутат від Партії регіонів Василь Хара вважає, що влада намагається "роздрібнити" організацію.

Про це він заявив, коментуючи обшук у будівлі федерації працівниками податкової міліції, повідомляє агентство УНІАН.

"Побічний ефект (втручання в справи ФПУ) - роздрібнити федерацію, зробити її беззубою, безликою із тим, аби можна було творити дива на території України і щоб не було кому огризатися", - сказав Хара.

За його словами, податківці хочуть вилучити внутрішні документи ФПУ.

Реклама:

"Втручання із цього питання категорично заборонене Конституцією і законом про профспілки", - наголосив Хара.

"Тут питання здебільшого стосуються майна. Майнові питання вирішуються в приватному акціонерному товаристві. ФПУ приймає рішення про доцільність чи недоцільність використання того чи іншого об'єкту. Тому вилучення документів - профспілкових протоколів - є грубим порушенням закону", - відзначив наголосив він.

Коментуючи дії податківців під час розслідування однієї з кримінальних справ, голова федерації повідомив, що ФПУ на своєму засіданні ухвалила рішення про недоцільність використовування частини об'єктів на туристичній базі "Херсон-турист" у Херсонській області, однак рішення про продаж об'єкту поки що не приймалося.

"Це (перевірка документації) прийнято політичне рішення - ще немає ніякого рішення - ні продано, ні наміру продати, не визначилася ціна, покупці, не зробили оголошення. Дії немає", - сказав Хара.

За його словами, ФПУ направила протест до прокуратури і звернулася до суду.

Хара заявив, що федерацію намагаються скомпрометувати.

Власність Федерації профспілок збереглася, причому вона є в Криму, на ПБК, в Закарпатті, Прикарпатті тощо. Людям, які полюбляють власність, особливо чужу, це дуже пече руки - так хочеться. Їх завдання - зганьбити федерацію, показати її як поганого власника. Щоб легенько можна було продати", - наголосив він.

Хара також нагадав, що у вересні 2010 року ФПУ звернулася до президента Віктора Януковича із пропозицією про відтворення державної системи санаторно-курортного оздоровлення за участю власності профспілок.

Президент дав доручення уряду спільно з ФПУ розробити план реалізації цієї пропозиції.

Як повідомлялося, у п'ятницю в ФПУ заявили, що співробітники податкової міліції проводять обшук у будівлі Федерації профспілок із метою вилучити документи, пов'язані із відчуженням власності профспілок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: