Азаров нагадав "спекулянтам", що йому гроші МВФ зараз не потрібні

П'ятниця, 26 серпня 2011, 13:06

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що зараз в України немає гострої необхідності в отриманні чергового траншу від Міжнародного валютного фонду.

Про це він сказав журналістам, повідомляють "Українські новини".

"Я читаю різні спекуляції, що от Україна не одержала черговий транш. А він нам потрібний зараз? От я відповідаю за фінанси країни і я відповідаю: не потрібний зараз. Так для чого я буду зараз збільшувати державний борг? Для чого я буду погіршувати зараз параметри країни на світових ринках?", - заявив Азаров.

Він підкреслив, що Україна продовжує перебувати в програмі співробітництва із МВФ, і більшість програмних завдань виконується.

"Ще раз повторюю: гроші нам зараз не потрібні. Якщо вони будуть потрібні, значить ми поїдемо у Вашингтона, поставимо певні умови, виконаємо умови, які нам нададуть кредитори, обов'язково виконаємо і одержимо цей транш. Жодних перешкод для одержання траншу не існує", - сказав Азаров.

Крім того, він заявив, що під час переговорів із МВФ, які вели міністр фінансів Федір Ярошенко і міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, було досягнуто домовленості про час приїзду місії фонду.

"Реальна ситуація полягає в тому, що наш міністр фінансів і наш міністр палива та енергетики, і заступник голови НБУ провели переговори з керівництвом Міжнародного валютного фонду і домовилися. Що значить домовилися? Вони визначили, як виконується програма, і намітили строки приїзду місії", - сказав Азаров.

Він підкреслив, що місія фонду приїжджає для коригування та аналізу виконання програми співробітництва.

Як повідомлялося, місія МВФ перенесла візит в Україну на жовтень.

Передбачається, що під час візиту місії буде ухвалено рішення про можливість виділення Україні чергового траншу кредиту stand by у розмірі 1,5 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: