"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

S&P не вважає себе причиною паніки на ринках

П'ятниця, 26 серпня 2011, 12:49

Настрій на світових ринках акцій зіпсувався ще до того, як Standard & Poor's скоротило кредитний рейтинг США до AA + з AAA.

Про це заявив у п'ятницю глава підрозділу суверенних рейтингів агентства Девід Бірc, повідомляє Reuters.

S&P позбавило США вищого рейтингу 5 серпня, загостривши паніку на світових фондових ринках, які раніше страждали через європейську боргову кризу і побоювалися можливою рецесії у Сполучених Штатах.

"З нашої точки зору, це зайве спрощення - говорити, що це сталося через зниження рейтингу, зробленого S&P", - сказав Бірс, маючи на увазі думку, що рішення агентства викликало волатильність на ринках.

Реклама:

Світовий індекс акцій MSCI упав на 17 відсотків з травневого максимуму, так як ринки втратили віру в здатність політиків по обидва боки Атлантики подолати боргові проблеми.

Багато інвесторів песимістично оцінюють майбутнє розвинених економік, особливо країн єврозони, де найбільшою небезпекою є поширення боргової кризи, що поглинула Грецію, Португалію та Ірландію, на більші економіки, такі як Іспанія та Італія.

"Ми чекаємо, щоб дізнатися, чи зможуть уряди діяти спільно і вирішити як короткострокові, так і довгострокові проблеми", - сказав Бірс під час дискусії за круглим столом в Сінгапурі.

S&P, одне з трьох найбільших рейтингових агентств, також сказало, що прогноз для азіатських держав стабільний, але демонструє деякі знижувальні ризики.

Більшість азіатських держав, такі як Сінгапур, Південна Корея чи Тайвань, які багато експортують в європейські країни, можуть постраждати, якщо економіка США або європейських країн буде як і раніше сповільнюватися, сказала Олена Окоротченко, керуючий директор S&P.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!