Банк "Київ" налагодив співпрацю з Ексімбанком Китаю

Четвер, 25 серпня 2011, 16:10 -

ПАТ "АКБ "Київ" став учасником чотирьохсторонньої українсько-китайської рамкової угоди про співробітництво у галузі аграрного виробництва та підписав окремий меморандум з Експортно-імпортним банком Китаю, покликаний сприяти розширенню співпраці у банківській галузі.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби фінустанови.

Згідно із повідомленням документи були підписані головою правління Світланою Скосирською під час офіційного візиту делегації Міністерства аграрної політики та продовольства до Пекіну 18-20 серпня 2011 року.

Іншими учасниками чотирьохсторонньої українсько-китайської угоди є: з української сторони - ДП "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ), з китайської - Ексімбанк КНР та Китайська національна корпорація машинної індустрії та генеральних підрядів (СМСЕС).

Реклама:

Відповідно до досягнутих домовленостей, банк "Київ" буде забезпечувати банківське обслуговування експортно-імпортних операцій ДП "ДПЗКУ" з китайськими партнерами на території України, Ексімбанк Китаю - на території КНР.

Під час переговорів представники Ексімбанку КНР висловили зацікавленість кредитуванням проектів у будівництві в Україні тваринницьких та свинокомплексів, створення спільних підприємств для вирощування сої та пшениці для подальшої реалізації за кордоном, будівництво сучасних елеваторів та зерносховищ тощо.

Учасники переговорів домовились про створення робочої групи, яка у вересні 2011 року надасть на розгляд Ексімбанку КНР перелік інвестпроектів із попереднім техніко-економічним обґрунтуванням.

ПАТ "АКБ "Київ" засноване у 1993 році, зареєстровану у НБУ 19 травня 1993 року.

Банк надає повний спектр послуг приватним і корпоративним клієнтам, є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, має статус уповноваженого банку із роботи з векселями Пенсійного фонду, є членом систем SWIFT та НСМЕП.

Роздрібна мережа банку станом на 15 липня 2011 року нараховує Головний офіс та 35 відділень в 9 областях України, в тому числі у Києві і області - 25 відділень.

Після рекапіталізації банку державою в червні 2009 року частка Кабінету міністрів у статутному капіталі фінансової установи становить 99,94%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: