"Кернелу" дозволили поглинути "Русские масла"

Четвер, 25 серпня 2011, 12:32

Федеральна антимонопольна служба Росії повідомила про надання попередньої згоди на покупку структурою української агропромислової компанії "Кернел" компанії "Русские масла" та її підприємств.

Українська компанія повідомляла раніше в серпні про намір придбати 100% акцій "Русские масла" приблизно за 75 мільйонів доларів, передають "РИА Новости".

ФАС, зокрема, дала попередню згоду на придбання компанією "Кернел Холдинг С.А." 100% голосуючих акцій ЗАТ "Усть-Лабинский эфирномаслоэкстракционный комбинат "Флорентина", яке займається вирощуванням, виробництвом, закупівлею, зберіганням, переробкою сільськогосподарської продукції, а також виробництвом олії.

Служба дозволила також придбати 100% голосуючих акцій ВАТ "Масло Ставрополья", яке займається вирощуванням, виробництвом, закупівлею, зберіганням, переробкою сільськогосподарської продукції, виробництвом олії з насіння олійних культур та інших споживчих товарів, їх оптової та роздрібної продажем.

Реклама:

Крім того, дано попередню згоду на придбання 100% голосуючих акцій ЗАТ "Невинномысский маслоэкстракционный завод" і 100% статутного капіталу ТОВ "Торговая компания "Русские масла".

ФАС також дала попередню згоду на придбання люксембурзькою компанією 100% ТОВ "Управление производством", яка спеціалізується на консультаціях з питань підприємницької діяльності, управління підприємствами та організаціями, а також з управління проектами.

Підприємства "Кернел" займаються виробництвом сільськогосподарської продукції, концентрацією, логістикою та міжнародними продажами зерна, а також виробництвом і продажем соняшникової олії на міжнародному та внутрішньому ринках.

Компанія "Русские масла" сформована на базі підприємств виробників олії та шротів, розташованих в Ставропольському і Краснодарському краях.

Її потужності становлять близько 5% від загального обсягу потужностей з виробництва олії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: