"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Долар росте, очікуючи виступу глави ФРС

Четвер, 25 серпня 2011, 09:55

Долар до євро зростає в четвер чекаючи виступу глави Федеральної резервної системи Бена Бернанке на щорічній конференції в Джексон-Хоул, яка розпочнеться в п'ятницю.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Оптимізм інвесторів, пов'язаний з тим, що глава ФРС в ході свого виступу на конференції оголосить про чергові кроки щодо стимулювання економічного підйому США, змінився сумнівами, передає "Інтерфакс".

"Я схиляюся до купівлі доларів, оскільки не чекаю, що Бернанке зробить серйозні оголошення, що стосуються можливості третього раунду стимулювання, - заявив валютний стратег Bank of New Zealand Ltd. Майк Барроуз. - Зараз йде певна боротьба між бажанням інвесторів брати на себе ризики і зміною очікувань щодо виступу глави ФРС".

Реклама:

Вартість американської валюти щодо євро піднялася до 8:05 до 1,4403 долара порівняно з 1,4414 на закриття ринку в середу.

"Трейдери розраховують на те, що заяви Бернанке розчароють, - заявив аналітик ANZ National Bank Кун Гох. - Можна очікувати деякого зміцнення долара".

Курс долара до японської валюти становив 76,96 єни в порівнянні з 76,98 єни напередодні.

Вартість євро до єни опустилася до 110,86 єни з 110,96 єни в середу.

У середу міністр фінансів Японії Йосіхіко Нода оголосив про виділення 100 мільярдів доларів на підтримку японських експортерів, а також стимулювання угод по злиттю і поглинанню та забезпечення компаній ресурсами.

Крім цього, мінфін країни має намір посилити моніторинг валютних ринків, зокрема, він вимагатиме від найбільших фінінститутів розкривати дані про торговельні позиції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!