"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Український флот за півроку отримав більше 4 мільйонів шефської допомоги

Вівторок, 23 серпня 2011, 20:35

Військово-морські сили Збройних сил України за перше півріччя 2011 року отримали шефську допомогу на суму понад 4 млн. гривень.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу командування ВМС України.

"В цілому за період з 1994 по 2011 роки Військово-морським силам була надана шефська допомога на суму понад 116 млн. гривень. Зокрема, за цей час шефські організації надали (придбали і побудували) для сімей військовослужбовців 708 квартир на загальну суму 45,1 млн. гривень", - підкреслив у своєму виступі начальник групи координації шефських зв'язків Командування ВМС капітан 2 рангу Віктор Ущапівский на нараді за підсумками шефської роботи за перше півріччя поточного року в штабі українського флоту.

Офіцер також повідомив, що нині регіони України здійснюють шефство над 106 підрозділами вітчизняного флоту, а угоди про шефську співпрацю підписані з 16 регіонами України.

Реклама:

Крім того, ще з 9 областями робота організована на підставі розпоряджень голів обласних державних адміністрацій.

"Найбільш активні в плані шефської допомоги Київ та Київська область, Севастополь, Донецька Запорізька, Луганська, Сумська, Харківська, Івано-Франківська та Львівська області", - сказав Ущапівский.

Водночас, на думку офіцера, поки ще існують проблемні питання, які потребують вирішення, зокрема, відрахування податку на додану вартість із матеріальних коштів, наданих шефськими організаціями на адресу ВСУ, невраховані в Бюджетному кодексі можливості одночасного фінансування потреб ЗСУ з бюджетів різних рівнів і регіонів.

"Позначається також відсутність у Севастополі Фонду сприяння українському флоту, в якому можливо було б акумулювати кошти, що надходять від шефських організацій на вирішення соціальних програм для військових моряків", - сказав Ущапівский.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!