Присяжнюк домовився про активну співпрацю з Китаєм

Вівторок, 23 серпня 2011, 18:11

Україна і Китай мають намір спільно реалізувати низку проектів в аграрній галузі.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики і продовольства.

Згідно із повідомленням, за результатами офіційного візиту української делегації під головуванням міністра агрополітики і продовольства Миколи Присяжнюка до Китаю з 18 по 20 серпня, сторони підписали кілька документів про співпрацю.

Основними напрямками співробітництва з Китаєм стануть спільне будівництво в Україні тваринницьких комплексів повного циклу з наступною реалізацією продукції, як на українському ринку, так і за його межами, а також створення спільних підприємств для вирощування сої та пшениці з наступною реалізацією цих культур за кордоном.

Реклама:

Також Китай зацікавлений у будівництві в Україні елеваторів і зерносховищ, парників для вирощування овочів і в створенні низки крупнооптових овочевих ринків на території України.

Сторони планують посилити співпрацю і в науковій галузі та у галузі біомедицини і біоветерінаріі.

Мінагропрод також повідомив, що сторони, зокрема, підписали Меморандум про взаєморозуміння між Мінагропродом та Експортно-імпортним банком Китаю і Китайською національною корпорацією машинної індустрії і генеральних підрядів, Меморандум про створення стратегічного союзу для реалізації українсько-китайського проекту "Грибна індустрія".

Також підписана рамкова угода про співробітництво у сфері розвитку аграрної промисловості України між державним підприємством "Державна продовольчо-зернова корпорація України", Експортно-імпортним банком Китаю та Китайською національною корпорацією машинної індустрії і генеральних підрядів і АКБ "Київ", Меморандум про взаєморозуміння між "Державною продовольчо-зерновою корпорацією України" та фондом Формана і Milestone internatiional Group Ltd.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!