Уряд віддасть Нацкомпослуг копії ліцензій підприємств ЖКГ

Вівторок, 23 серпня 2011, 11:59

Кабмін зобов'язав НКРЕ та Мінрегіонрозвитку протягом місяця передати Нацкомпослуг копії ліцензій підприємств, що виробляють та постачають теплову енергію, а також здійснюють централізоване водопостачання та водовідведення.

Це закріплено урядовим розпорядженням №791 від 17 серпня 2011 року, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому в документі вказується, що не підлягають передачі копії ліцензій на вищевказані види госпдіяльності тих суб'єктів, які виробляють тепло на теплоелектроцентралях, когенераційних установках, а також установках з використання нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії.

Крім того, НКРЕ та Мінрегіонбуд повинні передати Нацкомпослуг нормативно-правові акти визначення умов ліцензування на ведення вищевказаних видів госпдіяльності, контролю за їх дотриманням та формування тарифів.

Реклама:

Цим же документом уряд розпорядився розмістити Нацкомпослуг на правах оренди в будівлі по вул. Дмитрова, 24, в Києві, де розташовано Міністерство житлово-комунального господарства, що перебуває в стадії ліквідації в зв'язку з об'єднанням з Міністерством регіонального розвитку та будівництва.

Раніше Кабмін постановою №869 від 1 червня 2011 року затвердив п'ять порядків з єдиними підходами для всіх регіонів з формування тарифів на житлово-комунальні послуги.

Зокрема, затверджено порядок формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування і постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води; порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення;

порядок формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій;

порядок розрахунку роздрібного тарифу на електричну енергію, а також порядок встановлення роздрібних цін на природний газ для населення.

Нацкомпослуг створена указом президента №743/2011 від 8 липня 2011 року та буде встановлювати тарифи на комунальні послуги з уже затверджених Національною комісією регулювання електроенергетики (НКРЕ) порядків та процедур їх формування до прийняття своїх нормативно-правових актів щодо встановлення тарифів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!