"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Долар дешевшає через китайську статистику

Вівторок, 23 серпня 2011, 09:52

Долар вранці у вівторок знижується до валют більшості основних торговельних партнерів США після того, як звіт HSBC і Markit вказав на уповільнення темпів падіння промвиробництва в КНР в серпні.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Попереднє значення індексу, який розраховується HSBC і Markit за серпень становило 49,8 пункту, тоді як в липні індикатор опинився на позначці 49,3 пункту, передає "Інтерфакс".

Значення індикатора нижче 50 пунктів свідчить про спад в промвиробництві.

Реклама:

Падіння в промисловому секторі КНР в липні стало першим у 2011 році і було розцінено як черговий доказ того, що темпи зростання світової економіки сповільнюються.

Побоювання щодо можливого настання другої хвилі рецесії викликали паніку на світових ринках і змусили інвесторів терміново шукати притулку в активах "тихої гавані".

Поліпшення ситуації в китайській економіці викликало підвищений інтерес до високоризикованих активів, таким як австралійський долар і корейська вона.

Вартість єни до долара до 8:00 становила 76,792 єни в порівнянні з 76,790 єни на закриття ринку 22 серпня.

До цього часу євро в парі з доларом торгувався на рівні 1,4373 долара у порівнянні з 1,4358 долара за підсумками торгів у понеділок.

У той же час в парі з австралійським доларом американська нацвалюта подешевшала до позначки 1,0464 долара проти 1,0409 долара у понеділок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!