У Бойка хочуть скасувати пільгові тарифи на електроенергію для 25 держшахт

Понеділок, 22 серпня 2011, 18:55
Міністерство енергетики та вугільної промисловості ініціює скасування пільгових тарифів на електроенергію для 25 державних вугледобувних об'єднань.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на звіт про виконання міністерством плану роботи за перше півріччя.

Згідно із документом, зокрема, міністерство розробило проект розпорядження Кабінету міністрів, яким пропонує визнати таким, що втратило чинність, розпорядження №342 від 27 травня 2007 року, яке передбачає рекомендації Національної комісії регулювання електроенергетики встановити 25 держшахтам тариф на рівні І класу споживачів.

Крім цього, міністерство повідомляє, що розробило законопроект, яким пропонує скасувати пільгові тарифи на електроенергію для міжнародного дитячого центру "Артек" і держпідприємства "Український дитячий центр "Молода гвардія".

Відповідно до законопроекту, міністерство пропонує внести зміни до закону "Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів "Артек" і "Молода гвардія", згідно з яким для центрів тарифи на житлово-комунальні послуги а також електроенергію встановлюються на рівні населення".

Реклама:

Як повідомлялося, НКРЕ 1 липня 2007 року надала деяким вугільним підприємствам України можливість купувати електроенергію за нижчими тарифами, що діють для споживачів першого класу напруги, незалежно від фактичної напруги в точці продажу.

До переліку увійшли: ВАТ "Лисичанськвугілля", ВАТ "Новодзержинська", ВАТ "Шахтоуправління "Донбас", ДП "Антрацит", ДП "Артемвугілля", ДП "Волиньвугілля", ДП "Дзержинськвугілля", ДП "Добропіллявугілля", ДП "Донбасантрацит", ДП "Донецька вугільна енергетична компанія", ДП "Красноармійськвугілля", ДП "Луганськвугілля", ДП "Львіввугілля", ДП "Макіївкавугілля", ДП "Орджонікідзевугілля", ДП "Первомайськвугілля", ДП "Ровенькиантрацит", ДП "Свердловатантраціт", ДП "Селидіввугілля", ДП "Сніжнеантрацит", ДП "Торезантрацит", ДП "Шахтарськантрацит", ДП "Шахта "Куйбишевська", ДП "Шахта ім. 17 партз'їзду", ДП "Шахтоуправління "Південнодонбаське

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: