S&P запевняє, що помилки в розрахунках рейтингу США не було

Понеділок, 22 серпня 2011, 14:50

Аналітики рейтингового агентства Standard & Poor's не допустили помилок у розрахунках при зниженні вищого рейтингу США.

А заява Мінфіну США про "зниклі " два трильйони доларів лицемірна, заявив голова комітету з суверенних рейтингів S&P Девід Бірс на прес-конференції в Пекіні, передає інформагентство Dow Jones Newswires.

S&P знизило рейтинг США з ААА до АА+ увечері 5 серпня, запустивши масову паніку на фондових ринках по всьому світу, наслідки якої відчуваються і в кінці серпня, передає Bfm.

Негайно Міністерство фінансів Сполучених Штатів звинуватило S&P в помилці в розрахунку держборгу: на думку відомства, протягом 10-річного періоду накладок "набігло" на два трильйони доларів.

Реклама:

Незалежне розслідування почала і Комісія з цінних паперів і бірж.

"Математичної помилки не було", - категорично заявив журналістам Бірс, якого, як зауважує агентство Reuters, знає кожен міністр фінансів на планеті.

Бірс отримав публічну славу і став героєм десятків інтерв'ю, оскільки був одним з трьох аналітиків, які підписалися під повідомленням про зниження рейтингу США.

Standard & Poor's заявило, що кредитний рейтинг США був знижений через те, що американські законодавці не можуть досягти консенсусу в питанні про заходи скорочення внутрішнього держборгу майже на 4 трильйони доларів протягом 10 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: