Українські хакери "нагріли" США на 20 мільйонів

Понеділок, 22 серпня 2011, 11:43

В Українi припинено дiяльнiсть хакерiв, причетних до несанкцiонованого втручання в автоматизованi системи нацiональних та iноземних кредитно-фiнансових установ i заподiяння їм значних економiчних збиткiв.

Про це повiдомив прес-центр Служби безпеки України, передає "Інтерфакс-Україна".

Дiяльнiсть хакерів припинено в результатi спецоперацiї, проведеної СБУ у взаємодiї з правоохоронними органами США, зазначено в повiдомленнi.

Члени угрупування створили розгалужену, добре законспiровану мережу в усiй Українi, до складу якої входили понад 20 осiб - громадяни України та iноземцi.

Реклама:

Зловмисники копiювали конфiденцiйну iнформацiю про реквiзити банкiвських платiжних карток, потiм використовували її для виготовлення пiдроблених банкiвських карток, за допомогою яких знiмали кошти з банкiвських рахункiв громадян рiзних країн.

На початку серпня органiзаторiв i деяких членiв банди затримали.

У них вилучили високотехнологiчне обладнання, понад 1 тисячу пiдроблених пластикових платiжних засобiв i понад 100 тисяч реквiзитiв у виглядi комп'ютерної конфiденцiйної iнформацiї, значнi суми коштiв.

"За попереднiми оцiнками правоохоронних органiв США, внаслiдок значних протиправних дiй тiльки економiцi США завдано збиткiв на суму понад 20 мільйонів доларiв", - зазначено в повiдомленнi.

Чотирьох членiв угрупування за рiшенням суду заарештували.

Проти них порушено кримiнальну справу за ст. 361 - несанкцiоноване втручання в роботу комп'ютерiв Кримiнального кодексу України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!