"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Присяжнюк не полишає надії "вибити" квоту на експорт цукру до Митного союзу

Вівторок, 2 серпня 2011, 20:49 -

Мінагрополітики веде переговори з Митним союзом щодо встановлення тарифної квоти на експорт цукру в режимі вільної торгівлі.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк під час наради з питань розвитку цукрової галузі та перспектив виробництва біоетанолу, що проходить у Вінницькій області, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

За словами Присяжнюка, зі збільшенням збору цукрових буряків та виробництва цукру в Україні збільшилась і кількість працюючих цукрових заводів.

"Так, якщо у 2009 році у нас працювало лише 56 цукрових заводів, то у 2010 - вже 73. А у 2011 році, за попередніми даними, в Україні налічується вже 80 цукрових заводів", - повідомив міністр.

Реклама:

Разом із тим, за даними Мінагрополітики, в Україні є ще 26 законсервованих цукрових заводів, які при забезпеченні необхідною кількістю сировини можуть відновити свою виробничу діяльність.

"Загальна потужність всіх вітчизняних цукрових заводів дозволяє щорічно виробляти понад 3 мільйони тонн цукру. За таких обсягів виробництва експортний ресурс цукру може становити понад 1 мільйон тонн на суму близько 1 млрд. доларів", - зазначив Присяжнюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: