Інтернет для киян подорожчає

Вівторок, 2 серпня 2011, 17:14

Після прийняття Київрадою рішення про оподаткування провайдерів, кияни будуть змушені переплачувати за інтернет 135 гривень на рік.

Такі дані озвучив лідер Інтернет партії України Дмитро Голубов.

Згідно із розрахунками, вартість пакету "Економ", що складає 30 гривень на місяць, зросте на 45%, тарифу "Стандарт" за 75 гривень на місяць - на 14%, а найдорожчий "Максимум" (150 гривень на місяць) подорожчає на 7,5%.

"Фактичне населення Києва станом на 2011 рік - 4,7 мільйона жителів. Кількість користувачів інтернету становить 22% від цього числа, тобто трохи більше мільйона людей. За умови, що в одній родині в середньому двоє користуються інтернетом, отримуємо 517 тисяч потенційних платників. Будь-які оподаткування завжди лягають на плечі кінцевого користувача. Зробивши нескладні математичні розрахунки 70 мільйонів на 517 тисяч отримуємо 135,4 гривні, які ми відтепер повинні переплачувати", - зазначив політик.

Реклама:

Як відомо, 14 липня Київрада прийняла рішення про упорядкування діяльності суб'єктів господарювання у галузі зв'язку та інформаційних технологій при прокладанні ними телекомунікаційних мереж.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: