Держфонд з молодіжного будівництва хоче здавати житло в оренду

Вівторок, 2 серпня 2011, 13:14

Державний фонд сприяння молодiжному житловому будiвництву iнiцiює створення маневреного державного фонду з надання житла в оренду молодi без права викупу.

"Надання житла в оренду - один з механiзмiв забезпечення житлом молодi. Передбачається, що має бути створений маневрений держфонд. З 2013 року, я думаю, розпочнеться формування такого житлофонду", - повiдомив голова правлiння Держфонду Леонiд Рисухiн на прес-конференцiї в Києвi у вiвторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Рисухiн зазначив, що надання житла в оренду молодi передбачається згiдно iз законопроектом про особливостi державної пiдтримки забезпечення молодi житлом.

За його словами, молодь оплачуватиме лише комунальнi платежi та квартплату без оплати вартостi самої оренди, яку зараз платять сiм'ї за оренду квартир.

Реклама:

Голова фонду повiдомив, що житло для здання в оренду формуватимуть як за рахунок новобудов, так i за рахунок реконструкцiї застарiлого житла.

Вiдповiдно до законопроекту, таке житло надаватимуть в оренду молодi на перiод досягнення дорослими членами сiм'ї 35 рокiв включно, пiсля чого його розриватимуть, i сiм'я повинна буде виселитися з квартири протягом трьох мiсяцiв з дня розiрвання договору.

Документ також передбачає можливiсть розiрвання договору оренди фондом в односторонньому порядку.

Пiсля звiльнення квартири її передають iншiй молодiй сiм'ї, що є наступною у черзi.

Держфонд сприяння молодiжному житловому будiвництву розпорядженням уряду № 1357-р вiд 7 липня 2010 року передано в сферу управлiння Мінрегіонбуду.

Фонд використовує держкошти для надання довгострокових пiльгових кредитiв на будiвництво житла молодим сiм'ям та одиноким молодим громадянам, якi потребують полiпшення житлових умов, а також для залучення додаткових позабюджетних ресурсiв для фiнансування Державної програми забезпечення молодi житлом на 2002-2012 роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: