Підприємства Ахметова наростили видобуток вугілля на 18%

П'ятниця, 19 серпня 2011, 11:47

Рівень вуглевидобутку на підприємствах ДТЕК у січні-червні 2011 року склав 11,4 млн. тонн, що на 17,7% вище за показник аналогічного періоду 2010 року.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу компанії.

Обсяг збагачення рядового вугілля в першій половині 2011 року завдяки підвищенню продуктивності збагачувальних фабрик зріс порівняно з відповідним минулорічним періодом на 1,8%, склавши 6,2 млн. тонн.

Також на 0,8% збільшився випуск концентрату, досягнувши 3,9 млн. тонн.

Реклама:

За підсумками першого півріччя 2011 року інвестиції ДТЕК у підприємства з видобутку і збагачення вугілля склали близько 0,7 млрд. гривень.

За цей період ДТЕК експортував 1,9 млн. тонн вугілля, майже утричі перевищивши показники 2010 року.

Водночас, імпорт вугілля знизився до 214 тис. тонн, що майже на 72% менше, ніж у першому півріччі 2010 року.

Це пов'язано, в першу чергу, з різким зростанням ціни на ринку, викликаним зростанням потреби вугілля в Тихоокеанському регіоні і зниженням попиту на вугілля в Україну завдяки збільшенню вироблення електроенергії українськими атомними електростанціями.

Енергетична компанія ДТЕК, яка входить до складу фінансово-промислової групи Систем Кепітал Менеджмент (СКМ) Ріната Ахметова, створила дочірню компанію ТОВ "ДТЕК Нафтогаз", яка буде відповідати за розвиток проектів у нафтогазовій галузі на суші і морському шельфі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: