"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курс долара до євро росте

П'ятниця, 19 серпня 2011, 09:45

Курс долара до євро зростає у п'ятницю на тлі падіння світових фондових ринків, обумовленого, крім іншого, несприятливою ситуацією в банківському секторі Європи.

Вартість американської валюти до євро піднялася до 1,4309 долара за євро порівняно з 1,4333 долара за євро на закриття ринку в четвер, повідомляє агентство Bloomberg.

"Ситуація в Європі погіршується з кожним днем. Якщо ми побачимо ескалацію проблем й інвестори знов почнуть фокусувати увагу на кредитних ринках, як це було в 2008 році, привабливість долара у порівнянні з більш ризикованими валютами зросте", - відзначає аналітик IG Markets у Мельбурні Кріс Вестон.

Напередодні газета The Wall Street Journal повідомила про заплановану перевірку американськими регуляторами операцій найбільших європейських банків у США у зв'язку з побоюваннями, що ці фінкомпанії можуть зіткнутися з проблемами при залученні фінансування.

Реклама:

Федеральний резервний банк Нью-Йорка проводить численні зустрічі з керівниками підрозділів, підтримує контакти з національними регуляторами країн, де розташовуються штаб-квартири міжнародних банків, а також збирає додаткову інформацію щодо доступу цих організацій до фондування.

Інвестори чекають даних про ціни виробників у Німеччині, які, за оцінками експертів, покажуть ослаблення зростання цін у липні до 5,3% з 5,6% місяцем раніше.

"Налаштованість інвесторів на відхід від ризиків, яку ми бачимо в США і Європі, на жаль, продовжиться і в Азії, що може призвести до різкого стрибка процентних ставок у регіоні", - говорить валютний аналітик Westpac Banking Corp. у Сіднеї Роберт Ренні.

Пара долар/єна торгується в п'ятницю на рівні 76,5 єни за долар у порівнянні з 75,58 єни за долар напередодні.

За підсумками поточного тижня американська валюта може подорожчати на 0,4% відносно євро і подешевшати на 0,3% до єни.

Dollar Index, який відслідковує динаміку курсу долара відносно валют шести основних торговельних партнерів США, складає в п'ятницю 74,32 у порівнянні з 74,254 напередодні.

У четвер цей індикатор підскочив на 0,8%, що стало максимальним збільшенням з 4 серпня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!