"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Держрезерві похвалилися обсягами закладеного зерна

Четвер, 18 серпня 2011, 17:13 -

Динаміка завантаження підприємств системи резерву збільшилася на 60% у порівнянні з попереднім роком.

Про це заявив голова Державного агентства резерву Олексій Лелюк.

За його словами, після проведеної перевірки готовності основних фондів, всі підприємства Держрезерву повністю готові до приймання та зберігання зерна.

"З 24 підприємств системи держрезерву 22 приступили до приймання зерна нового врожаю. Всього на зберігання прийнято 538 тисяч тонн зерна. Це у 1,5 рази більше, ніж у минулому році", - зазначив Лелюк.

Реклама:

"Тільки за останній тиждень підприємства резерву заклали  48 тисяч тонн зерна, і ми не збираємося зупинятися на досягнутому. Щотижня завантаження держпідприємств системи резерву, в середньому, збільшується на 3 %", - додав він.

Голова Держрезерву повідомив, що відомство, та підприємства, що входять до сфери його управління, планують закласти на зберігання 1 мільйон тонн зернових.

"Є всі підстави робити такі прогнози, враховуючи динаміку завантаження наших ДП зернової групи. Сьогодні у нас вже зберігається понад півмільйона тонн зерна, це без урахування соняшнику і кукурудзи, урожай яких збирається пізніше", - підкреслив Лелюк.

На думку Лелюка, одним з першочергових завдань Агентства резерву є системна робота з сільгоспвиробниками - з метою переконати аграріїв більш ефективно співпрацювати з державними підприємствами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: