ДІУ допомогла українцям майже на 22 мільйони

Четвер, 18 серпня 2011, 12:28

Державна іпотечна установа після активного відновлення рефінансування іпотечних кредитів 1 липня рефінансувала 81 кредит, виданий банками-партнерами населенню для придбання квартир, на загальну суму близько 22 млн. гривень.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу ДІУ.

Відомство відзначило підвищення попиту на іпотеку, забезпечене як зниженням цін на нерухомість, так і вигідними умовами банків-партнерів.

За даними прес-служби, кредити на придбання житла за підтримки ДІУ надаються населенню терміном до 30 років при ставці до 15% річних у гривні та первинному внеску в розмірі від 25%.

Реклама:

Крім того, як повідомляється в прес-релізі відомства, ДІУ передасть пільговикам понад 5 тис. квартир, які були викуплені установою ще в 2009 році, проте досі перебувають на її балансі.

Як повідомлялося, ДІУ з 1 липня 2011 року відновила рефінансування іпотечних кредитів на вторинному ринку житла за ставкою 11% річних у гривні.

Таким чином установа фінансує забудовників через банки-партнери для добудови житлових об'єктів і рефінансування іпотечних кредитів населення на первинному і вторинному ринках житла.

ДІУ створена Кабінетом міністрів у жовтні 2004 року, її статутний капітал становить 2,2 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: