Азаров пошкодував про втрачені газові контракти з Туркменистаном

Четвер, 18 серпня 2011, 09:11

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив активізувати роботу міжурядової українсько-туркменської комісії.

Про це він заявив під час зустрічі з віце-прем'єром - міністром закордонних справ Туркменістану Рашидом Мередовим у середу, агентство УНІАН.

"Нам потрібно активізувати роботу спільної міжурядової українсько-туркменської комісії. На жаль, за останні 8 років засідання комісії практично не відбувалися. Тому те, що зараз такий імпульс для активізації роботи комісії наданий, безумовно, позитивно. Тому що механізм роботи комісії передбачає вирішення всіх проблемних питань оперативно", - відзначив Азаров.

Він висловив жаль, що з 2005 року практично зруйнована широкомасштабна співпраця з Туркменістаном, вигідні контракти на постачання газу.

Реклама:

Водночас прем'єр зазначив, що Україна зацікавлена у співпраці з Туркменістаном не лише в паливно-енергетичному комплексі, а й у багатьох інших галузях.

"Для нас Туркменістан - це не лише газ, це й можливість інтенсивних обмінів у найрізноманітніших сферах, не тільки в промисловій галузі, а й у галузі сільського господарства. Ми зацікавлені у співпраці в науковій, культурній та інших сферах", - наголосив Азаров.

Як повідомлялося, друге засідання Спільної міжурядової українсько-туркменської комісії з питань економічного співробітництва відбулося 31 березня - 1 квітня в Ашхабаді.

За результатами зустрічі сторонами досягнута домовленість про проведення наступного засідання спільної міжурядової українсько-туркменської комісії з питань економічного співробітництва у Києві в 2012 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!