Азаров не знає нічого надійнішого, ніж українська труба

Середа, 17 серпня 2011, 19:56

Україна зацікавлена у відновленні поставок туркменського газу.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров під час зустрічі у середу з віце-прем'єром, міністром закордонних справ Туркменістану Рашидом Мередовим, повідомляє пресс-служба Кабміну.

"Безумовно, ми зацікавлені у відновленні поставок туркменського природного газу на територію України - як за традиційними маршрутами, так і з урахуванням перспективи будівництва Каспійсько-Чорноморської газопровідної системи", - сказав Азаров.

Він додав, що в міру розвитку економіки, Україна буде готова брати фінансову участь у реалізації цього проекту.

Реклама:

Прем'єр зазначив, що реалізація проекту відповідає стратегії диверсифікації маршрутів постачання газу, проголошеній туркменською стороною, і буде надзвичайно вигідною як Україні, так і Туркменістану. А також вірогідно і європейським споживачам газу.

Він нагадав, що Україна підтримала ініціативу президента Туркменістану щодо диверсифікації маршрутів експорту туркменських вуглеводнів на світові ринки.

Азаров зазначив, що Україна продовжує переговори з Росією щодо можливості відновлення поставок туркменського газу.

Водночас Азаров укотре підкреслив: найнадійнішим і найдешевшим шляхом транспортування азійських вуглеводнів до Європи залишається українська ГТС, яка може транспортувати до 140 мільярдів кубометрів газу.

А після модернізації вітчизняної ГТС її потужність може бути збільшено до 200 мільярдів кубометрів.

"Немає нічого надійнішого, ніж наша газотранспортна система, яка зараз може постачати 140 млрд кубометрів природного газу", - наголосив Азаров.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!