У Мінську з'явилися черги за м'ясом

Середа, 17 серпня 2011, 17:23

Після валютної кризи в Білорусі назріває продовольча криза, на місцевих ринках з'явилися черги за м'ясом.

Значно скоротився асортимент, у ряді торгових точок неможливо купити свіжу свинину, яловичину, курей, повідомляє видання "РІА Новості".

На одному з найпопулярніших в Мінську Комарівському ринку практично неможливо купити курку. Як тільки кури з'являються у продажу, за ними відразу вишиковуються черги.

Продавці розповідають, що у продаж надходить значно менше м'яса, ніж раніше. Вони пов'язують це з тим, що велика кількість м'яса вивозиться з Білорусі до Росії.

Реклама:

За словами співрозмовників, поставляти м'ясо в Росію значно вигідніше, оскільки російські покупці розраховуються за товар російськими рублями, що дуже актуально для білоруських продавців на тлі триваючої в Білорусі валютної кризи.

Також, за словами продавців м'яса, продавати його в Білорусі останнім часом стало невигідно через те, що ціни на нього регулюються державою.

"Деякі м'ясокомбінати намагаються зараз виробити менше м'яса і більше ковбаси. На м'ясо граничні ціни встановлені, а на ковбасу - ні", - пояснив один із співрозмовників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: