Уряд готує п'ять законів щодо ринку праці

Середа, 17 серпня 2011, 09:30

Законопроекти, які передбачають посилення штрафів за порушення трудового законодавства, можуть бути представлені у Верховній раді у жовтні 2011 року.

Про це заявив голова Державної інспекції з питань праці - головний державний інспектор з питань праці Андрій Черкасов, повідомляє агентство УНІАН.

"Ми вважаємо, що вони будуть запущені відразу (після ухвалення) за процедурою, тому що вони не торкаються Бюджетного кодексу", - зазначив він.

За словами Черкасова, нині тривають діалоги з соціальними партнерами щодо окремих норм законів.

Реклама:

Він зазначив, що багато питань вже узгоджені, наприклад, роботодавці дозволили значне збільшення штрафів за виявлені порушення.

При цьому профспілки наполягали на ще більшому збільшенні штрафів.

Не до кінця узгодженим залишається питання диференціації мінімальної заробітної плати.

Як відомо, у законопроектах прописана норма, згідно з якою за окремими посадами закріплюється мінімальна сума зарплати, нижче якої працівник не може одержувати.

"Профспілки з нами чому не згодні - вони хочуть мати норму про громадських інспекторів, яким надаються широкі права, але вони ні за що не відповідатимуть. Таке було у Радянському союзі", - сказав Черкасов.

Раніше в Міністерстві соціальної політики повідомляли, що у вересні уряд має намір подати до парламенту п'ять законопроектів щодо регулювання ринку праці, нагадує видання.

Як повідомлялося, 4 квітня віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко представив громадськості два законопроекти щодо легалізації заробітної плати і робочих місць.

Законопроекти так і не надійшли на розгляд парламенту.

Також навесні 2011 року було ухвалене рішення про розробку п'яти законодавчих документів з планами прийняти їх восени 2011 року.

Як зазначили у прес-службі міністерства, робоча група, до складу якої входять представники Мінсоцполітики і Державної інспекції з питань праці, допрацьовує ці законопроекти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: