Податкова готується до полювання на київських "тіньовиків"

Вівторок, 16 серпня 2011, 20:08 -

Глава Податкової адміністрації доручив провести економічний аналіз і розробити "дорожню карту" підприємств Києва, які виплачують заробітну плату нижче мінімальної.

Про це керівник ДПА Віталій Захарченко сказав під час розширеної колегії в столичній податковій, повідомляє прес-служба відомства.

"Це стратегічно важливий напрям, результативність роботи якого дозволяє нам не лише виводити зарплати з "тіні" та збільшувати надходження до бюджету, а й призведе до суттєвого збільшення рівня соціальної захищеності",  - додав голова податкового відомства.

Як повідомляється, аналіз роботи податкових органів в цьому напрямі показав, що п'ята частина столичних підприємств, які нараховують 110 тисяч працівників, виплачує зарплату нижче законодавчо встановленого мінімуму.

Реклама:

З них майже чверть - 1,3 тисячі підприємств - працюють у сфері торгівлі, майже 4% - 200 підприємств - задіяні в сфері фінансових послуг, 2% - 100 підприємств - припадає на готельний та ресторанний бізнес.

Разом з тим понад 1 тисячі таких підприємств отримали за 2010 рік валовий дохід від 1 мільйона гривень до 2 мільярдів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: