Українські фондові індекси сплутали напрями

Вівторок, 16 серпня 2011, 19:41

У вівторок учасники торгів на "Українській біржі" і ПФТС не були солідарні у виборі напрямку і завершили торгівельний день на різних територіях.

Індекс "Української біржі" (УБ) за підсумками торгів знизився на 1,93% - до 1853,98 пункту. Індекс ПФТС додав 0,3% і становив 719,37 пункту.

Найбільше зменшили свою капіталізацію на УБ акції Полтавського ГЗК (PGOK), -8,27%, Харцизького трубного заводу (HRTR), -4,29% і Алчевського металургійного комбінату (ALMK), -4,07%.

Максимальні обсяги за день показали "Мотор Січ" (MSICH) - 24,7 мільйона гривень і Алчевський металургійний комбінат (ALMK) - 23 мільйони гривень.

"Невизначеність у світовій економіці змушує інвесторів вести себе дуже обережно при виборі стратегії", - наголошує старший інвестиційний консультант Dragon Capital Оксана Ступак.

"Всі прекрасно розуміють, що, з одного боку, більшість цінних паперів подешевшало та поточні цінові рівні досить привабливі для покупок, але, з іншого боку, ні в кого немає впевненості, що завтра не буде дешевше", - додає вона.

Реклама:

Незважаючи на позитивне закриття торгів в Америці напередодні, основні фондові індикатори новий день вже провели в "червоній" зоні.

"Схоже, що на світові фондові майданчики повернувся песимізм і вчорашнє зростання можна назвати лише короткостроковим відскоком", - вважають в Dragon Capital.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!