"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Колеснікова кажуть, що голову Одеського порту зарано звільняти

Вівторок, 16 серпня 2011, 15:26

Міністерство інфраструктури не планує змінювати керівництво Одеського морського торгового порту (ОМТП).

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Володимир Корнієнко на брифінгу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, наразі проводиться перевірка порту і є претензії з боку Головного Контрольно-ревізійного управління, однак у самого міністерства до керівництва Одеського МТП претензій немає.

"Відповідно, за планами його зміни немає", - сказав він.

Реклама:

Як повідомлялося, 12 липня 2011 року відносно начальника державного підприємства "Одеський морський торговельний порт" Миколи Павлюка було порушено кримінальну справу. Розслідування веде кримська прокуратура.

За два тижні його тричі затримували і відпускали. Минулого тижня Павлюка випустили із СІЗО, щоб він міг відвідати похорони матері.

Повертатися назад найближчим часом голові ОМТП не доведеться. Адвокат керівника порту Алла Кошенко каже, що суд дозволив її клієнту в період досудового слідства перебувати на волі.

Так,  8 серпня начальник морпорту був звільнений з-під варти. Запобіжний захід - застава і підписка про невиїзд.

Павлюку інкримінують зловживання службовим становищем і завдання збитків державі на 2,5 мільйона гривень. Правда, на що пішли ці гроші, в прес-службі кримської прокуратури не говорять, посилаючись на таємницю слідства.

Достеменно відомо, що першу справу проти чиновника порушили у зв'язку з ремонтом ліфтів у готелі "Одеса", через що держава начебто зазнала збитків на 170 тисяч гривень.

Також днями Контрольно-ревізійне управління повідомило, що під час перевірки роботи Одеського порту за 2009-2010 роки воно виявило порушень на 1,1 мільярда гривень. Чи залучила прокуратура ці дані до інших справ, невідомо.

Як відомо, протягом 2010-2011 років в Україні було змінено майже усіх керівників портів

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!