"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров не хоче співпрацювати з Росією за "білоруським варіантом"

Вівторок, 16 серпня 2011, 14:54

Білоруський варіант співпраці з Росією в газовій сфері для Києва не підходить.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє портал "Дело".

"Білорусь іде своїм шляхом, Україна іде своїм шляхом", - сказав прем'єр, коментуючи можливу співпрацю України з РФ в газовій сфері за "білоруським варіантом".

Як повідомлялося, у понеділок міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко зустрічався з президентом РФ Дмитром Медведєвим і главою "Газпрому" Олексієм Міллером.

Реклама:

Після цієї зустрічі глава ВАТ "Газпром" Олексій Міллер заявив, що розвиток співпраці Росії і України в газовій сфері могло б будуватися за тією ж моделлю, що і з Білоруссю.

"Газпрому" належить 50% акцій білоруського газотранспортного підприємства "Белтрансгаз", нині завершується придбання ще 50%.

"На думку "Газпрому", розвиток співпраці в газовій сфері (з України) міг би будуватися за тією ж моделлю, за якою ми працюємо з нашими білоруськими друзями", - сказав Міллер.

За його словами, на зустрічі Бойко представив пропозиції щодо розвитку газотранспортного співпраці між Росією та Україною, ці пропозиції охоплюють "не тільки співробітництво в газотранспортній сфері, а й співробітництво по інших напрямках".

"Ми вивчимо ці пропозиції, і дамо їм оцінку, і направимо відповідь українським друзям", - сказав глава "Газпрому".

За прогнозами, середня ціна на газ для Білорусі в 2011 році складе 270 доларів за тисячу кубометрів, тоді як для Україні вона становить 350 доларів, а в наступному кварталі ціна зросте до 400 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!