"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд передумав штрафувати завод Коломойського і Пінчука

Понеділок, 15 серпня 2011, 14:04

Вищий господарський суд скасував рiшення Апеляцiйного господарського суду Днiпропетровської областi, який задовольнив позов прокуратури про стягнення з Нiкопольського заводу феросплавiв 3,37 млн. гривень штрафу за забруднення природного навколишнього середовища.

ВГСУ ухвалив вiдповiдне рiшення 19 липня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу НЗФ.

"Розглянувши матерiали справи, Вищий госпсуд дiйшов висновку, що висновки суду апеляцiйної iнстанцiї про доведенiсть позивачем факту невиконання НЗФ природоохоронних заходiв із оптимiзацiї технологiчного процесу зi зменшенням викидiв оксиду вуглецю на певних стацiонарних джерелах є помилковими i такими, що не вiдповiдають законодавству", - констатується в прес-релiзi НЗФ.

При цьому зазначено, що, як встановив суд, факт наднормативного викиду забруднюючих речовин в атмосферне повiтря НЗФ i розмiр завданого збитку не пiдтверджені належними доказами.

Реклама:

"Суд задовольнив касацiйну скаргу НЗФ i скасував постанову Днiпропетровського апеляцiйного господарського суду, згiдно з якою на пiдприємство був накладений штраф 3,37 млн. гривень", - резюмується в повiдомленнi пiдприємства.

Як повiдомляла ранiше прес-служба прокуратури Днiпропетровської областi, НЗФ сплатив понад 3,3 млн. гривень штрафу за забруднення природного навколишнього середовища: Апеляцiйний госпсуд Днiпропетровської областi задовольнив позов прокуратури із вимогою про сплату цього штрафу 15 червня.

НЗФ, який є найбiльшим в Українi пiдприємством із виробництва силiкомарганцю i феромарганцю, контролюють групи "Приват" й EastOne, створена восени 2007 року в результатi реструктуризацiї групи "Iнтерпайп".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!