"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прокуратура виявила численні порушення в роботі Держцінінспекції

Понеділок, 15 серпня 2011, 10:49

Генпрокуратура виявила численні порушення в ході перевірок роботи Державної інспекції з контролю за цінами та її територіальних органів щодо здійснення контролю за дотриманням державної дисципліни цін на продукти харчування.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

За інформацією прес-служби, мають місце скоєння посадовими особами держцінінспекції у регіонах кримінально караних дій.

Зокрема, головний державний інспектор Держінспекції в Запорізькій області внесла неправдиві відомості до довідки перевірки з питань виконання вимог приписів, внесених керівникам підприємств "БМД СКЛАД" і "Вільнянський хлібокомбінат" про відсутність порушень державної дисципліни цін.

Реклама:

При цьому перевірки із цих питань не проводилися, а підписи в довідках від імені керівників підприємств підроблені.

Прокуратурою Орджонікідзевського району Запоріжжя за вказаним фактом порушенао кримінальна справа за ч.1 ст. 364, ч.1 ст. 366 КК України, яка 25 липня направлена для розгляду до суду.

Працівниками держцінінспекції порушується порядок проведення перевірок, контролю за усуненням виявлених порушень і застосування економічних та фінансових санкцій: не дотримуються терміни проведення перевірок, не здійснюється належний контроль за виконанням внесених приписів про приведення цін у відповідність до законодавства, що сприяє продовженню вчинення суб'єктами господарювання порушень закону "Про ціни і ціноутворення", не дотримуються вимоги Кодексу про адміністративні правопорушення при притягненні винних до адміністративної відповідальності тощо.

Так, кожен чотирнадцятий припис, внесений Держцінінспекцією у Вінницькій області, суб'єкти господарювання залишили без розгляду.

Аналогічні порушення виявлені в Держцінінспекції у Рівненській, Одеській, Херсонській областях.

Всього за результатами перевірок органами прокуратури області керівникам 17 держцінінспекції внесені документи реагування, за результатами розгляду яких 21 посадова особа притягнута до дисциплінарної відповідальності.

За поданням Генеральної прокуратури, внесеним Міністерству економічного розвитку і торгівлі, до дисциплінарної відповідальності притягнуті 4 посадові особи Держінспекції та її територіальних органів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: