Азаров запропонував Китаю літаки і радари

Субота, 13 серпня 2011, 10:44

Прем'єр-міністр Микола Азаров закликав керівництво КНР поглиблювати співпрацю з Україною у галузі авіабудування.

Про це він заявив під час зустрічі з начальником Генерального штабу Народно-Визвольної армії Китаю (НВАК) Бінде Ченем, повідомляє агентство УНІАН.

На думку Азарова, саме в авіакосмічній галузі зосереджені найбільші перспективи для військово-технічної співпраці між КНР і Україною.

"Особливо хотів би звернути увагу на авіабудування. Китайській авіабудівній корпорації і українському підприємству "Антонов" необхідно поглиблювати співпрацю. Ми можемо співробітничати у створенні важкого транспортного літака", - відзначив Азаров.

Реклама:

Звертаючись до представників китайської делегації, він також повідомив про презентацію модернізованого українським підприємством "Мотор Січ" вертольота Мі-8Т, яка відбулася 11 серпня.

"Вчора я був на українському підприємстві, яке виробляє двигуни для вертольотів і літаків. Я був дуже здивований високою економічністю наших двигунів - порівняно із зарубіжними аналогами український двигун за однакової потужності споживає на 18% менше пального", - підкреслив Азаров.

Прем'єр-міністр також висловив упевненість у розвитку українсько-китайської співпраці у сфері розробки різних видів озброєнь і військової техніки.

"Ми могли б співробітничати у створенні великотоннажних кораблів, танкобудуванні, розробці засобів ППО. Україна має великий потенціал у сфері радарної техніки - знаменитий "Стелс" чудово визначається нашими радарами", - додав прем'єр-міністр.

Підсумовуючи, Азаров відзначив, що розглядає візит начальника Генштабу НВАК до України як серйозний крок з активізації українсько-китайських взаємовідносин.

У свою чергу генерал-полковник Чень відзначив, що китайське керівництво приділяє велику увагу співпраці з Україною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!