"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клюєв пропонує НБУ наділити експортерів преференціями

П'ятниця, 12 серпня 2011, 14:38

Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує підтримати українських експортерів преференціями при кредитуванні.

Відповідна пропозиція міститься в проекті розпорядження уряду щодо плану заходів з подолання негативного сальдо зовнішньої торгівлі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з проектом документа, НБУ буде рекомендовано до березня-2012 року відкоригувати свою нормативну базу, щоб створити сприятливі умови для середнього і довгострокового кредитування позичальників-експортерів.

Йдеться про встановлення окремих норм при класифікації кредитних операцій з позичальниками-експортерами.

Реклама:

Крім того, Нацбанку пропонується встановити окремі норми обліку майнових прав на виручку позичальника-експортера за відповідним зовнішньоекономічним договором як застави, який приймається в розрахунок резерву під кредитні ризики.

Проектом документа також пропонується створити умови для зниження обсягів споживчого імпорту шляхом посилення вимог до надання фінансовими установами споживчих кредитів з урахуванням платоспроможності позичальника.

Прогрес у розвитку інструментів хеджування валютних ризиків шляхом створення умов для розвитку форвардних валютних операцій, згідно з документом, планується забезпечити до червня 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!