Пшонка вимагає від Присяжнюка погасити зарплатні борги

П'ятниця, 12 серпня 2011, 11:50

Генпрокуратура вимагає від міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка погасити заборгованість на підприємствах Мінагропроду.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Відомство з'ясувало, що з початку 2011 року на підприємствах, які входять до сфери управління міністерства, заборгованість з виплати зарплати зросла до 25,3 мільйона гривень, перед Пенсійним фондом - до 40,2 мільйона гривень.

На думку Генпрокуратури, однією з причин такого зростання є недостатні заходи щодо управління державним майном, відсутність систематичного контролю їх роботи зі стягнення дебіторської заборгованості, стану претензійно-позовної роботи.

Реклама:

Як наслідок, за наявності 19,6 мільйона гривень дебіторської заборгованості на 57 економічно-активних підприємствах допущено 7,2 млільйона гривень боргів із заробітної плати та 8,1 мільйона гривень заборгованості до ПФ.

Неналежним чином Мінагропродом контролюється додержання законодавства про працю на держпідприємствах спиртової галузі, заборгованість яких із заробітної плати становить 13,8 мільйона гривень.

Для усунення порушень Генпрокуратура 9 серпня внесла подання Присяжнюку, від якого вимагається вжити заходів з погашення заборгованості та притягнути до відповідальності винних осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: