"Нафтогаз" позичив в Укрексімбанку 120 мільйонів

Четвер, 11 серпня 2011, 11:08

"Нафтогаз України" четвертого серпня уклав угоду з Укрексімбанком на відкриття кредитної лінії строком на рік, вартість якої становила 120,67 мільйона гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

В повідомленні про закупівлю не вказано розмір кредитної лінії.

Раніше в "Нафтогазі" заявили, що в липні планують залучення кредиту від "Укрексімбанку" в розмірі 625 мільйонів гривень для фінансування закупівлі природного газу.

Реклама:

Пізніше прес-служба "Нафтогазу" підтвердила, що мова йде саме про цю суму. Таким чином, вартість обслуговування кредиту становила близько 19% річних.

Закупівлю здійснено за неконкурентною процедурою "у одного учасника".

В НАК це пояснюють дефіцитом обігових коштів, викликаним незадовільним станом розрахунків споживачів за газ в 2011 році та обмеженим колом банків, готових в даний момент співпрацювати з компанією в частині надання кредитних ресурсів.

Крім того, в обґрунтуванні закупівлі є посилання на обмеженість часу та необхідність у накопиченні достатнього обсягу обігових коштів для виконання зобов'язань компанії перед "Газпромом" з оплати імпортованого в Україну в липні природного газу.

Раніше в "Нафтогазі" заявили, що "подібні кредити не призводять до погіршення фінансового стану компанії, оскільки є забезпеченими товаром, ціна на який зростає".

За інформацією управління по зв'язкам з громадськістю НАК, на 18 липня з початку періоду закачки компанія закачала у підземні сховища близько сім мільярдів кубометрів газу; загалом на цю дату у сховищах накопичено 16,9 мільярда кубометрів енергоресурсу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!