"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Долар дешевшає в очікуванні ралі на ринку США

Четвер, 11 серпня 2011, 09:27
Долар дешевшає по відношенню до більшості світових валют на тлі зростання ф'ючерсів на американські фондові індекси, які дозволяють розраховувати на ралі фондового ринку на основних торгах у четвер.

Про це повідомляє Bloomberg.

Тим часом, зростання євро стримують побоювання, що Франція, друга за величиною економіка єврозони, може втратити максимальний кредитний рейтинг, передає "Інтерфакс".

Єна трохи скоротила підйом з початку тижня на очікуваннях, що влада Японії проведе вже другу за цей місяць валютну інтервенцію.

Вартість євро виросла до 8:30 у четвер до 1,4243 долара з 1,4178 за підсумками торгів 10 серпня в Нью-Йорку, коли вона впала на 1,4%.

Реклама:

У парі з японською нацвалютою євро зміцнився з 108,97 до 109,04 єни, долар - впав з 76,86 до 76,56 єни.

Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси ростуть у середньому на 1,4-1,5% з ранку в четвер.

Провідні світові рейтингові агентства - Standard & Poor's, Fitch Ratings та Moody's Investors Service - в середу підтвердили суверенні рейтинги Франції на максимально можливому рівні ААА.

Незважаючи на це, ринки як і раніше стурбовані можливістю погіршення оцінки кредитоспроможності Франції, в результаті чого вартість страхування французьких боргових зобов'язань від дефолту строком на п'ять років підскочила до найвищого рівня серед країн з рейтингом ААА.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!