Янукович і Медведєв поговорять про газ та флот

Четвер, 11 серпня 2011, 09:04

Виконання двосторонніх домовленостей, зокрема, в енергетиці, а також правові аспекти перебування Чорноморського флоту в Криму.

Ці питання будуть на порядку денному переговорів президентів Росії і України Дмитра Медведєва і Віктора Януковича, які зустрінуться в четвер у Сочі.
 
"Очікується, що президенти Росії і Україні обговорять хід виконання наявних домовленостей щодо реалізації великих проектів в різних областях взаємодії - в енергетиці, зокрема атомної, в торгівлі, у сфері космосу, авіації, суднобудування, транспорту, сільського господарства, військово-технічного співробітництва", - повідомило джерело в Кремлі.

При цьому пріоритетну увагу передбачається приділити перспективам розширення торговельно-економічних зв'язків, повідомляє "Інтерфакс-Україна" .

У Кремлі нагадали, що за перше півріччя 2011 року товарообіг двох країн збільшився більш ніж наполовину, і до кінця цього року може наблизитися до позначки 50 мільярдів доларів.

"Важливою темою переговорів може стати тематика створення сприятливого середовища для бізнес-структур двох країн, вирішення проблемних питань інвестиційного співробітництва", - додало джерело.

Як повідомили в Кремлі, очікується, що в поле зору президентів будуть питання зміцнення договірно-правової бази перебування Чорноморського флоту Росії на території Україні, а також різні аспекти двостороннього співробітництва в культурно-гуманітарній сфері.

Передбачається, що буде порушена тематика Митного союзу і Єдиного економічного простору Росії, Білорусії і Казахстану.

Планується, що президенти також торкнуться тематику підготовки Другого російсько-українського міжрегіонального економічного форуму та реалізацію планів щодо створення для громадян двох держав більш комфортних умов при перетині кордону.

У Кремлі розраховують, що саміт в Сочі "стане важливим етапом підготовки до чергового засідання Російсько-української міждержавної комісії".

Раніше інформоване джерело в Києві повідомило, що російська сторона запропонувала Києву включити питання про арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко до порядку денного двосторонніх переговорів на вищому рівні в Сочі.

Пізніше в адміністрації українського президента повідомили, Янукович і Медведєв обговорять реалізацію спільних проектів, зокрема, в контексті підготовки до проведення зимових Олімпійських ігор 2014 року в місті Сочі, фінальної частини Євро-2012 в Україну, а також реалізації Національного проекту "Олімпійська надія - 2022.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!